Diş Eti Tedavileri Nelerdir?
Diş eti tedavileri tedavilerin başında, hastalara diş fırçasının ve ipinin nasıl kullanılacağı öğretilir. Sağlıklı bir fırçalama, günde en az iki kez olmalı, dişlerinizi yumuşak kıllı bir diş fırçasıyla fırçalamadan geçer. Ağzınızda birikecek plak, bakterinin birikmesini engeller. Dişlerinizin ön ve arka bölümlerini fırçalarken diş eti çizgisine yakın bir açıyla yerleştirerek fırçalayın. Fırçalama hareketi kısa, yumuşak şekilde olmalı. Diş ipi kullanımı, diş aralarında biriken bakteri ve plağın atılma işlemidir. Günde en az bir kez diş ipini kullanmalıyız. Diş ipi kullanmak, diş aralarındaki çürümeleri engeller. Ağız kokusunun ve diş eti hastalıklarının önüne geçer.
Klinik Diş Eti Tedavileri
Bazı diş eti hastalıklarını ne fırçalayarak ne de diş ip kullanarak engelleyemezsiniz. Bunlar ne tür diş eti hastalıklarıdır ve diş eti tedavileri nelerdir? Şiddetli diş eti enfeksiyonları, büyümüş ya da çekilmiş diş eti, iltihaplı diş eti gibi birçok hastalık vardır. Bunların yanı sıra yaşı ilerlemiş kişilerde görülen diş-diş eti arasında kemik erimesine bağlı olarak gelişen bazı hastalıklarda klinik tedavi gerekir. Özel Dent On6 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği uzman ortodontist hekimleriyle Bursa en iyi ortodonti hizmetini sunar. Tedavi, lokal anestezi altında gerçekleşir. Hastanın diş etine yardımcı biyomateryaller kullanarak, cerrahi işlemler uygulanır. Bu gibi durumlarda uzman bir ortodontistten tedavi almanız gerekebilir
Tedavi Sonucunda Ne Elde Edebiliriz?
Size uygulanan diş eti tedavileri sonucunda hastalığın ilerlemesinin durdurulması amaçlanır. Hastanın günlük diş eti bakımını düzgün, etkin bir şekilde yapabilmesi amaçlanır. Bu sayede hastaların dişlerinin uzun yıllar boyu kullanabilmesi istenir. Hastanın tedavi sonucunda uzun yıllar kendi dişlerini kullanılması hedeflenir. Başarılı bir tedavi sonrasında diş etinin rengi açık pembe olarak görünebilmesi gerekir. Açık pembe diş eti sağlıklı bir diş eti olduğunun göstergesidir. Sağlıklı diş etleri fırçalarken kanamaz. Ağrı ve şişlik gibi durumlar meydana gelmez. Tedavi sonucunda diş etlerinde kanamalar yok olur, diş eti sert hale gelir, ağız kokusunun ortadan kalkmasını sağlar.
Diş Etlerim Neden Kanar?
Fırçalama esnasında ya da bir elmayı ısırırken diş etleriniz kanıyorsa, sağlıksız bir diş etinizin olduğunun göstergesidir. Diş eti kanamalarının sebeplerinden bazıları, diş eti çizgisinde plak birikmesindendir. Diş eti çizgisinde plak birikmesi gingivitis veya iltihaplı diş denen bir hastalığa yol açar. Daha da ilerlemiş olan durumlarda plak tartarın içinde sertleşerek kanamaya sebep olur. Bu gibi durumlar diş eti tedavileri almanızla sonuçlanabilir. Diş eti kanamaları zaman zaman bilinçsiz şekilde diş fırçalamayla da meydana gelebilir. Hastalar sağlık bir fırçalama yapmazlar, sert bir fırça kullanır ve dişlerini çok kuvvetli şekilde fırçalarlar. Bunun sonucunda da diş eti kanamaları ortaya çıkar. Sağlık bir diş etine sahip değilseniz bunu uzman hekimlere başvurarak doğru tedavi programıyla başarabilirsiniz.