Diş Taşı Temizliği Neden Yaptırılmalı
5/5

Diş Taşı Temizliği Neden Yaptırılmalı?

Diş taşı temizliği, yani tartar oluşumunun temizlenmesi ağız ve diş sağlığı açısından son derece önemli bir konu olmaktadır. Dişlerin üst kısmında bulunmakta olan plağın sertleşmesi ve dişlerin kahverengi-sarı renklere bürünmesi ile diş taşı temizliğine gerek olduğu kolayca anlaşılabilir. Diş taşı temizliği öncesinde uzman diş hekimi ağız ve diş bölgelerinizi detaylı bir şekilde inceleyip kontrol ederek sorunun diş taşı kaynaklı mı yoksa diş etlerinde meydana gelen diğer hastalıklar kaynaklı mı olduğunun tespitini yapacaktır. Gerekli tespitler yapıldıktan sonra da temizliğin düzeyi konusunda karar kılınacaktır.

Normal diş taşı temizliğinde uzman diş hekiminiz dişin üzerindeki plak yapısı ve artıklar da dahil tüm dişleri ve diş aralarını temizleyecektir. Temizleme işlemi sonrasında ise polisaj adı verilen bir çeşit parlatma işlemi uygulanmaktadır. Diş taşı temizliği sonrasında da günlük rutinde uygulanan diş ipi kullanma ve diş fırçalama işlemleri devam etmelidir. Bu sayede yeni diş taşı oluşumlarının büyük ölçüde önüne geçilecektir.

Diş Taşı Temizliği Ne Sıklıkla Uygulanır?

Diş taşı temizliği yaptırmak her ne kadar ağız ve diş sağlığı için önemli bir yere sahip olsa da bu temizliğin belirli aralıklarla yaptırılması daha doğru olacaktır. Diş taşı temizliği uygulamasında kimyasal bileşen içeren hiçbir ürün kullanılmamaktadır. Kişiler çok sık diş taşı temizliği yaptırmak isteseler de diş taşı temizliği noktasında en doğru zaman aralığı 6 ayda bir şeklinde olmaktadır. Bu sayede diş minesi zarar görmeyecek ve dişlerinizin genel yapısı da bozulmayacaktır.

Diş taşı temizliğinin faydaları uzman diş hekimleri tarafından kanıtlanmıştır. Son derece basit bir işlem ile gerçekleşen diş taşı temizliği, yaklaşık 30 dakikada yapılabilmektedir.

Diş Taşı Temizliği Dişlere Zararlı Mıdır?

Diş taşı temizliği süreci; uzman diş hekimleri tarafından çok basit bir şekilde yürütülmekte olmasına karşın diş taşı temizliğinin zararlı olduğu yönündeki bilgilere de fazlaca itimat edilmektedir. Ancak itimat edilenin aksine diş taşı temizliği yapılmadığında dişin üst yüzeyindeki plaka giderek daha sert bir hal alır ve plak işlevini tamamen kaybeder. Ayrıca diş taşlarının mevcut olması, diğer ağız ve diş hastalıklarına da davet çıkartmaktadır. Bu nedenle uygun zaman aralıklarında diş taşı temizliği mutlaka yaptırılmalıdır.

“Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması ve reklam yapması yerine geçmez”