Diş Beyazlatma Hangi Durumlarda Yapılır?
5/5

Diş Beyazlatma Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş beyazlatma, hemen hemen herkesin daha estetik ve daha doğal bir gülüşe, dişlere sahip olmak için yaptırmak istediği bir çeşit uygulamadır. Diş beyazlatma işlemi estetik ve doğal bir gülüşe ulaşmanın en kısa ve en kolay yollarından biri olmaktadır.

Diş beyazlatma; Fizyolojik veya patolojik nedenlerle diş yüzeyinde meydana gelen renklenmelerin, dişlerin kimyasal yöntemlerle beyazlatılması işlemi anlamına gelmektedir. Diş beyazlatma işlemi kesinlikle doktor kontrolünde yapılması gereken bir işlem olmaktadır. Doktor sizlerin ağız yapısı ve dişlerini gerekli adımlarla kontrol edecek, ardından da beyazlatma derecesi gibi detaylara karar verecektir. Her insanda aynı oranda beyazlatma yapılmaz. Beyazlatma yapılırken doğal diş rengi de son derece dikkate alınır.

Dişlerde Lekelenme ve Sararma Durumu

Dişlerde renklenme ve sararmanın temel nedeni düzenli ağız bakımının yapılmıyor oluşudur. Bakımı yapılmayan dişlerde zamanla plak oluşumu veya ince mine nedeniyle şeffaflığın kaybolması dişlerin görünümüne büyük bir ölçüde zarar verebilir. Ayrıca çok fazla kahve içmek, kola gibi zararlı içecekleri tüketmek, sigara içmek gibi alışkanlıklar da dişlerde renklenme ve lekelenmelere neden olabilir. Ayrıca kanal tedavisi sonrası renk değişikliği de bir diğer etkendir. Bazı antibiyotikler ve yüksek doz florür de dişlerde renk değişikliğine ve lekelenmeye neden olabilir. Diş beyazlatma uygulaması ile bu lekelenme ve sararma durumları kolayca çözülmektedir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma yaptırmak kolay aşamalarla hallolmaktadır. Diş hekimlerinin dişleri beyazlatmak için kullandıkları iki temel yöntem vardır. Bunlardan ilki, klinikte yaklaşık bir saat içinde yapılan birkaç uygulamayı içeren bir uygulamadır. Öncelikle beyazlatma yapılacak dişlerin yüzeyleri derinlemesine temizlenir. Ağız operasyona hazır hale getirildikten ve ağızda oluşabilecek hasarlı dokular özel bir yalıtım malzemesi ile kaplandıktan sonra özel bir jel ve dişlere uygulanan bir ışın (lazer) kullanılarak diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. İkinci yöntem ise yalnızca jel ile uygulanmaktadır. Bu daha uzun prosedürde dişin üzerine beyazlatıcı jel içeren bir kalıp yerleştirilir ve hastadan bunu bir gece süresince takması istenir. Bu yöntem aynı zamanda ilk beyazlatma yöntemine ek olarak da kullanılabilir.

“Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması ve reklam yapması yerine geçmez”